Heerlijk ontspannen en tot rust komen bij Pedicurepraktijk Franeker

Wat ik doe

Please specify image url

DIABETISCHE EN REUMATISCHE VOET

Diabetes geeft, afhankelijk van hoe lang het bestaat, bloedvatafwijkingen. De wanden van de slagaders worden als gevolg van de diabetes langzaam verdikt. Daarnaast versnelt diabetes het proces van aderverkalking (atherosclerose). Dit leidt tot vernauwing van de bloedvaten waardoor de doorbloeding van weefsels en organen wordt belemmerd.

Lees meer

Please specify image url

INGEGROEIDE TEENNAGEL

Een ingegroeide teennagel is een pijnlijke aandoening waarbij de randen van de nagel in de omringende huid groeien. Het betreft meestal de grote teennagel en moet zo snel mogelijk worden verholpen.

Lees meer

Please specify image url

KLOVEN, EELTRANDEN EN INFECTIES

Kloven zijn plekken waar de huid gespleten is doordat deze minder elastisch is geworden. De kloven komen meestal in de eeltranden aan de hiel voor, juist als de huid extra droog is. Deze kloven worden vaak veroorzaakt door het dragen van te kleine slippers of sandalen.

Lees meer

Please specify image url

VOETVERZORGING

Voeten hebben veel te verduren. Uw hele lichaamsgewicht wordt gedragen door uw voeten. Een goede verzorging van de voeten en in het bijzonder de teennagels is daarom van belang. Zeker als u een beroep hebt waarbij u veel moet staan, werkschoenen draagt of als u last hebt van eeltknobbels of likdoorns.

Lees meer