Heerlijk ontspannen en tot rust komen bij Pedicurepraktijk Franeker

Voetverzorging

Voetverzorging

Voeten hebben veel te verduren. Uw hele lichaamsgewicht wordt gedragen door uw voeten. Een goede verzorging van de voeten en in het bijzonder de teennagels is daarom van belang. Zeker als u een beroep hebt waarbij u veel moet staan, werkschoenen draagt of als u last hebt van eeltknobbels of likdoorns. Een regelmatig bezoek aan een pedicure is dan ten zeerste aan te raden met een freqeuntie van eens in de 5 tot 6 weken!

Luister naar uw voeten

Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan uw voeten dus niet, maar doe er wat aan. De meeste voetproblemen zijn op te lossen en Pedicure Praktijk Mirjam Schaafsma uit Franeker kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren.

Uw voeten wassen

Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Maar blijf niet te lang in het water met uw voeten, want hoe vreemd dat ook mag klinken, een droge huid kan daarvan het gevolg zijn. Droog uw voeten na het wassen altijd zeer goed af, vooral tussen de tenen met een schone handdoek. Trek daarna niet meteen uw sokken aan, maar geef uw voeten de kans om te drogen.

Ook uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende crème. Breng de crème aan op de gehele voet, behalve tussen de tenen. Bij ieder seizoen hoort een voetencrème, maar ook bij ieder huidtype hoort een voetencrème. Tijdens uw periodieke bezoek kan ik u exact vertellen welke crème u in welk seizoen het beste kunt gebruiken!

Voorkom problemen bij het nagels knippen

Het goed knippen van uw teennagels is erg belangrijk en kan veel problemen voorkomen. Gebruik bij voorkeur een goede nagelknipper of nageltang, knip de nagels recht af en vooral niet te kort. De hoeken mag u zonodig iets afronden met een vijl. Knip uw nagels niet rond om het ingroeien van teennagels te voorkomen.

Schoenen kopen

Goede en goed passende schoenen zijn een weldaad voor uw voeten. Koop uw schoenen daarom aan het einde van de dag. Uw voeten zijn dan altijd iets meer opgezwollen dan ’s ochtends. Op die manier voorkomt u onnodig knellende schoen en…..voetproblemen! Let bij uw aanschaf ook op de breedte van de schoen! (en dat is wat anders als een maatje groter nemen als de schoen te smal is…)

Author Info

Jeffrey Kool