Heerlijk ontspannen en tot rust komen bij Pedicurepraktijk Franeker

Kloven, eeltranden en infecties

Kloven, eeltranden en infecties

Kloven zijn plekken waar de huid gespleten is doordat deze minder elastisch is geworden. De kloven komen meestal in de eeltranden aan de hiel voor, juist als de huid extra droog is. Deze kloven worden vaak veroorzaakt door het dragen van te kleine slippers of sandalen.

Uw kunt zelf veel doen om kloven te voorkomen, namelijk door iedere avond uw voeten met crème in te smeren.

Overigens: als er echt een kloof dreigt laat u uw voet dan direct behandelen, dit voorkomt veel pijn!

Verhelp eeltranden aan de hiel

Wanneer u eeltranden aan de hiel hebt, komt dit meestal doordat u op te kleine schoenen met een open hiel loopt. Hierdoor ‘hangt’ de huid min of meer over de rand van de achterzijde van de schoen. Een echt zomerverschijnsel. De “aanwas” van eelt geeft vaak een brokkelige rand. Soms lijkt het een dikke eeltrand, maar bij behandeling blijkt het over het algemeen slechts een dunne eeltlaag te zijn.

Schimmelinfectie aan de voethuid of nagels

Heeft u last van een schimmelinfectie aan de voethuid of nagels, gebruik dan een aparte schone handdoek voor het afdrogen van uw voeten. Gebruik deze handdoek eenmalig en was deze op minimaal 60°.

Author Info

Jeffrey Kool